Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Плодови сладкиши»Пандишпанов сладкиш с кайсии

Пандишпанов сладкиш с кайсии

Пандишпанов сладкиш с кайсии
Снимка: Албена Асенова
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
65 мин.
Порции
8
"Щастието е в малките неща - усмивката на дете, прегръдката на близък, парче пандишпанов сладкиш с кайсии"

Необходими Продукти

  • кайсии - 400 г
  • захар - 1 ч.ч.
  • краве масло - 60 г
  • яйца - 4 бр.
  • захар - 1 ч.ч.
  • брашно - 1 ч.ч.
  • бакпулвер - 1 пакетче
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тавичката, в която ще се пече сладкишът, се слага една чаена чаша захар да се карамелизира.

След като се карамелизира, се прибавя кравето масло и сместа се разбърква.

Отгоре се нареждат измитите, почистени от костилки кайсии с разреза надолу.

В купа се разбиват яйцата и захарта на пухкав крем. След това към тях се прибавя пресятото брашно и бакпулвера.

Сместа се разбърква добре и се изсипва върху кайсиите.

Плодовият сладкиш се пече в предварително загрята фурна на 180 градуса.

Готовността му се проверява с дървен шиш или клечка за зъби.

При поднасяне се обръща върху голяма чиния с плодовете нагоре.

Пандишпановият сладкиш с кайсии е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: