Дюкански гювечета

11/06/2018
"Да хапваш вкусно и да слабееш - напълно възможно, защото днес менюто е дюкански гювечета "
Приготвяне10 мин.
Готвене25 мин.
Общо35 мин.
Порции2
Сготви+1 точки
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо3 279
  • Преглеждания за месеца119
  • Преглеждания за седмицата44
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тази рецепта се съчетават протеини със зеленчуци (ПЗ). Приготвят се без мазнина.

Пилешкото месо е предварително запечено на грил тиган.

Заготовката за гювече включва нарязани на кубчета червена пиперка и сиврия. Консервата се допълва с настъргани домати.

Стерилизираните зеленчуци са подходящи за гювече, защото се намалява времето на термичната обработка.

Разпределям по равно от сместа с чушки и домати, като оставям малко от сока.

Месото нарязвам на късчета и го прибавям заедно с изварата. Едната тиквичка нарязваме на кубчета, а другата на шайби.

Зеления лук режем на ситно. Прибавяме го заедно със зеления фасул и тиквените кубчета.

Отгоре подреждам шайбите от тиквичката и доливам от доматения сок.
Прибавяме зеленчуковия бульон и поставяме капачетата.

Печем в предварително загрята на 180 градуса фурна за 20 минути.

Изключваме фурната и отстраняваме капаците на гювечетата.

Прибавяме яйчните белтъци и поставяме отново във фурната под капак.

Белтъците се изпичат от остатъчната топлина на фурната.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар