Мариновани яйца с цвекло

ЗорицаЗорицаГуру94525629184
12/06/2018
"Познайте с какво боядисахме яйцата да станат толкова красиви "
Приготвяне10 мин.
Готвене60 мин.
Общо70 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо546
  • Преглеждания за месеца5
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • цвекло - 1 бурканче ферментирало
  • яйца - 4 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Яйцата се сваряват във подсолена вода за десетина минути, охлаждат се със студена вода, обелват се и нарязват на половинки.

Разделят се внимателно белтъците от жълтъците.

Белтъците се слагат в купичка и се заливат със сока от 1 бурканче ферментирало цвекло /рецептата я има в сайта под името Ферментирало цвекло (квас), колкото да се покрият добре.

Прибират се в хладилник за около час да се мариноват в сока и да придобият червеникаво-виолетов цвят.

Точно преди поднасяне върнете към маринованите белтъци техните жълтъци.

Доукрасете с листенца копър или магданоз.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар