Кюфтенца с Киноа тип Happy

Яница НиколоваЯница Николова
Мастър Шеф
5393k9423k6
Кюфтенца с Киноа тип Happy
Снимка: Яница Николова
2 / 3
09/07/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
80 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
100 мин.
Порции
4
"Да боднем, но не в Хепи, а у дома - най-ароматните и неустоими кюфтенца с киноа"

Необходими Продукти

  • киноа - около 50 - 60 г, червена
  • сол - на вкус
  • яйца - 1 бр.
  • зелен лук - 1 стрък
  • брашно - около 2 с.л., пшенично или царевично
  • копър - 1/2 с.л. пресен
  • кимион - 1/4 ч.л.
  • червен пипер - 1/4 ч.л., лют или сладък
  • черен пипер - 1/4 ч.л.
  • сирене - около 100 г
  • кашкавал - около 40 - 50 г
  • олио - за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Киноата се сварява във вода за около 15-20 минути, после се отцежда и охлажда в купа.

Прибавят се сол на вкус, яйцето, нарязаният лук, брашното, копъра, кимиона, черния и червения пипер, настърганите сирена.

Всичко се разбърква добре и се прибира за около 1-2 часа в хладилник.

После се оформят топчета колкото орех и се пържат в загрятото олио до тъмно златисто.

Зеленчуковите кюфтенца се сервират със салата по избор или сос.

Кюфтенцата с Киноа тип Happy са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: