Начин на приготвяне
Измиваме и почистваме бутчетата. Разделяме ги на горно и долно. В купа смесваме брашното, босилека, солта и пипера. В тази смес овалваме всяко бутче.
В дълбок съд (на котлона) загряваме зехтина и към него прибавяме маслото. Щом маслото се разтопи прибавяме (оваляните в брашняната смес) бутчета.
Пържим ги до златисто, като ги обръщаме за да се изпържат от двете страни. След това ги изваждаме, отцеждаме и захлупваме в йена.
Към зехтина и маслото (в които сме пържили бутчетата) прибавяме нарязаните на ситно лук и чесън. Запържваме за 2-3 минути и наливаме червеното вино.
Разбъркваме и оставяме на среден огън да къкри, докато виното намалее на 1/2. Следва добавянето и на доматите. Овкусяваме със сол, черен пипер и захар. Разбъркваме и оставяме да къкри за 20-на минути.
След това разтваряме нишестето и го добавяме на тънка струя към доматената смес. Разбъркваме и връщаме бутчетата в съда. Поръсваме ги с наситнения магданоз и захлупваме. Оставяме на котлона, на слаб огън за още 10-на минути.
При поднасяне сервираме пърженото пиле, залято със сос.
Пържените пилешки бутчета в сос са много вкусни!