Пилешки кебап

Джемиле ЧешлиеваДжемиле Чешлиева
Мастър Шеф
748
308
26
6
15/06/2018
"Топ предложение за обяд - сочен пилешки кебап "
Приготвяне30 мин.
Готвене60 мин.
Общо90 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 885
  • Преглеждания за месеца166
  • Преглеждания за седмицата24
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

  • пилешки гърди - 600 г
  • лук - 1 глава
  • чушки - 2 бр. зелени
  • домати - 3 бр. средни
  • тиквички - 1/2 бр.
  • картофи - 3 бр. средни
  • доматен сок - 5 - 6 с.л.
  • вода - 100 мл.
  • сол
  • черен пипер
  • ронена чубрица
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • зеленчуков микс
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилешкото се измива и се отцежда. Нарязва се на хапки и се поставя по средата на подходяща тава.

Зеленчуците се почистват и измиват.

Лукът се нарязва на едро, доматите - на кубчета, картофите - на ивици, чушките - на едро, а тиквичките - по желание.

Зеленчуците се нареждат по вид около пилешкото. Овкусяват се с подправките.

В 100 мл вода се разтваря доматения сок и се залива кебапът. С помощта на дървени лъжици се разбъркват, докато вкусовете се смесят.

Пече се в загрята фурна на 200 градуса до готовност.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар