Лесна и бърза пържена цаца на фурна

Яница НиколоваЯница Николова
Иноватор
472
2k
832
1k
4
15/06/2018
"Хрупкава цаца също като пържена, но далеч по-здравословна "
Приготвяне15 мин.
Готвене15 мин.
Общо30 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо7 640
  • Преглеждания за месеца338
  • Преглеждания за седмицата51
  • Рейтинг3 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • цаца - 1/2 пакет от 500 г, замразена
  • брашно - 1 кафена чаша
  • царевично брашно - 1 кафена чаша
  • олио - около 4 - 5 с.л. за поливане
  • лимони - 1/2 бр.
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Цацата се измива в гевгир, преди да се е размразила напълно, после се отцежда.

В плик или на вестник се смесват двата вида брашно, рибата се изсипва и разклаща внимателно, за да полепне брашното. Взима се кръгла тава, леко се намазнява с олиото и рибките се нареждат.

Отгоре се поливат с олио на тънка струя и се пекат в добре нагорещена фурна на около 200-240 градуса около 10-15 минути. След като се изпекат се поръсват с малко сол и се изстисква лимонът.

Сервират се веднага, направо от тавата. Чудесно мезе за бира и са толкова хрупкави, като пържени.

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар