Начин на приготвяне
Измиваме плодовете и ги почистваме от костилките. Режем прасковата на дребни парченца. Ползваме зрели, но твърди праскови, не воднисти.
Черешите режем на дребни парченца. Черешите, които използвах, са едри и месести. Смесваме плодовете. Пресяваме брашното с бакпулвера със сито в съд.
Вадим яйцето и киселото мляко на стайна температура. В купа слагаме яйцето и захарта и разбиваме с миксера много добре. Добавяме олиото и киселото мляко и пак разбиваме.
Постепенно слагаме брашното и разбиваме много добре. Добавяме плодовете и объркваме с лъжица всичко.
Мажем форма с диаметър 25-26 см. с масло и набрашняваме. Заглаждаме кашата с лъжица отгоре.
Печем кекса в загрята на 180 градуса фурна до готовност. Печем около 30 мин. Като изстине режем на 12 триъгълници.
Кейкът с праскови и череши е готов.