Начин на приготвяне
Разтваряме маята в 1/2 от водата и я оставяме настрани да се активира за около 10-тина мин. През това време в купа смесваме сухите съставки.
В средата им правим кладенче и добавяме последователно олиото, изварата, вече активираната мая и останалата 1/2 вода.
Замесваме меко тесто. При необходимост поръсете с още малко брашно (тестото не бива да лепне).
Готовото тесто оставяме на топло да втаса за около час.След това го премесваме леко и го оформяме на хлебче или питка.
Застиламе тава с хартия за печене и го прехвърляме в нея. С нож правим няколко разреза отгоре. Покриваме го и го оставяме да втаса повторно за още час.
След това пъхаме в предварително загрята на 180 градуса фурна и печем около 35-40 минути (или до получаване на хрупкава коричка).