Бабини питки с типово брашно и извара

20/06/2018
ВИЛИ-Виолета Матева
отВИЛИ-Виолета МатеваГуру225885882818
"Вкус, с който сме отрасли - бабините питки с типово брашно и извара "
Приготвяне60 мин.
Готвене40 мин.
Общо100 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
9 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо409
  • Преглеждания за месеца22
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена9

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В хладка вода се разбърква маята с захарта и две лъжици брашно, да стане кашичка и оставяме да бухне.

Сипва се в средата на брашното, добавят се яйцата, олиото, солта, киселото мляко и всичко се разбърква с вилица.

Загребва се от брашното и замесваме средно меко тесто. Оставя се да втаса 40 -50 минути, за да удвои обема си. Разделя се на 2 части.

В купа смесваме меко масло и извара с щипка-две сол. Всяка част от тестото се разточва на правоъгълник, намазва се с пълнежа и отгоре поръсваме настърган кашкавал и ронена чубрица.

Навива се руло, така се оформя и второто руло. С нож се режат филии дебели по три пръста и нареждаме в тава върху хартия за печене.

Разбива се жълтък с малко прясно мляко и намазваме тестото. Поръсва се със сусам и печем до зачервяване на умерена фурна на180 градуса. Сервираме топла с шарена сол.подобни рецепти тук

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар