Начин на приготвяне
Тестото се замесва в хлебопекарна. Съставките се слагат подред: вода, сол, захар, олио, брашно и мая. Пуска се програма за тесто. След 90 мин е готово. Тестото стига за 3-4 пици, в зависимост от големината на тавата и дебелината на тестото.
Тавите, които ще ползваме се намазняват с олио. Тестото се разделя на 3-4 топки и всяка от тях се раздърпва с намазнени с олио ръце. Ако ви е трудно или ви се къса тестото, може да разточите тестото върху набрашнен плот.
Прехвърлете в тавата. Намажете с лютеница. Поръсете с чубрица. Отгоре се поръсва с предварително нарязаните кисели краставички и пушения свински врат. Сиренето се натрошава. Слагат се маслини.
Пече се в предварително загрята фурна на 220 градуса за около 15-20 минути. Изважда се и се настъргва кашкавал. Връща се за още 2-3 минути или докато се поразтопи кашкавалът.