Заек с булгур и гъби

Даяна НиколоваДаяна Николова
Помощник Готвач
43
244
109
153
1
21/06/2018
"Така се готви вкусен заек и не позволявайте на никого да ви разубеждава "
Приготвяне15 мин.
Готвене30 мин.
Общо45 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 619
  • Преглеждания за месеца49
  • Преглеждания за седмицата9
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Заекът (може и цял, ако се удвоят грамажите на останалите продукти) се нарязва на парчета и се слага в посолена вода да се свари. Това се прави, за да не остане месото жилаво и трудно за консумация.

След като заекът е сварен, месото се обезкостява и по желание може са се нареже на по-дребни парчета или да се оставят по-едрите части от него цели, като например бутчетата.

Гъбите се измиват с брашно и вода.

В тенджера се слага вода да заври, като към нея добавим сол. Измитите гъби се разполовяват и се слагат във врящата вода за около 4/5 минути, докато водата придаде приятен кафеникав цвят. Тогава бульонът е готов.

Изваждаме гъбите и го нарязваме на по-дребни парчета. Бульонът се оставя настрани.

В дълбока тава слагаме ориза и булгура. Към тях добавяме предварително нарязания пресен лук и магданоза или копъра. Слагаме 3 чаши и половина от гъбения бульон. Слагаме черен пипер и куркума.

Прибавяме и гъбите и слагаме да се пече на 180 градуса.

Малко преди да е готово ястието, изваждаме и нареждаме отгоре заешкото месо.

Запичаме за още около 10 мин или до готовност.

Традиционен български гювеч с капак 5л-8%
Приготвяй си тази рецепта в:
Традиционен български гювеч с капак 5л
23.99 лв.
21.99 лв.
Виж ››

За приготвянето на вкусно, ароматно и здравословно ястие винаги може да разчитате на този традиционен гювеч с капак и стилни вградени дръжки.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар