Пиле с Ориз и Гъби на Тиган

Нина Иванова ИвановаНина Иванова Иванова
Мастър Шеф
6145k2k7
Пиле с Ориз и Гъби на Тиган
Снимка: Нина Иванова Иванова
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
4
"Това не е просто пиле с ориз, това е нежна пармезанова поезия на тиган"

Необходими Продукти

  • пилешки гърди - 500 г
  • ориз - 220 г
  • печурки - 200 г
  • сметана - 200 мл за готвене
  • пармезан - 50 г
  • пилешки бульон - 600 мл
  • италиански подправки - 1 ч.л. смес *
  • олио - 3 с.л.
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете пилешкото филе на кубчета, почистете гъбите и ги нарежете на тънко.

Загрейте олиото в дълбок тиган на котлона на умерена температура. Запържете пилешкото филе за кратко, колкото да промени цвета си.

Подправете пилето с подправките *(италианска смес от подправки включва босилек, риган, розмарин, чесън и лук на прах).

Добавете ориза, гъбите и бульона и разбъркайте. Похлупете с капак, намалете температурата и оставете ястието да се готви около 25 минути или до готовност на ориза.

Сипете сметаната и пармезана и разбъркайте ориза на тиган.

По желание можете да поднесете с допълнителен пармезан и с нарязан магданоз.

Пилето с Ориз и Гъби на Тиган е готово.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: