Начин на приготвяне
Свинското контрафиле се нарязва на тънки парчета. Овкусява се със сол, черен пипер, чесън на прах и се намазва с горчица.
Така овкусеното месо се оставя за минимум 3 часа в хладилник, за да поеме ароматите.
Пресните картофи се измиват и нарязват на едро. Овкусяват се със сол и черен пипер.
В средата на правоъгълна тавичка се слагат шайбите контра филе, като между всяко парче се поставя лист кашкавал и шайба домат.
Около месото се разпределят пресните картофи, а върху тях се поставя клонка розмарин и парченца краве масло.
Наливат се около 80 мл вода и тавичката се покрива с алуминиево фолио.
Ястието се пече на 200 градуса, като малко преди готовност се отстранява фолиото.
Свинското контра филе с пресни картофи е много вкусно.