Заешки главички с ориз и пресен лук

Ваня ГеоргиеваВаня ГеоргиеваГуру1489140515225
23/06/2018
"Не се чудете какво да правите със заешките главички, ами бързо ги мятайте във фурната с ориз и зеленчуци "
Приготвяне15 мин.
Готвене60 мин.
Общо75 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
8 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо764
  • Преглеждания за месеца67
  • Преглеждания за седмицата23
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена8

Необходими Съставки

  • заешки главички - 4 - 5 бр.
  • ориз - 1 ч.ч.
  • пресен лук - 3 стръка
  • зеленчукова подправка - 1ч.л.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • черен пипер - щипка
  • джоджен - 1 ч.л.
  • масло - 50 г
  • олио
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете главичките да се варят, когато образуват пяна, я оберете или сменете водата с чиста. Като поврат около 30 минути, овкусете с малко сол.

Сварените главички извадете от бульона. Запържете лука в плаке или тава, после прибавете ориза и заедно го запържете до прозрачност.

Сипете три чаши вода и от подправките, поставете главичките, върху всяка сложете парче масло и малко червен пипер.

Печете във фурната до готовност на ориза.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар