Картофени Кюфтета Стъпка по Стъпка

25/06/2018
Йоли
отЙолиПомощник Готвач9276481
"Най-подробната рецепта за вкусни картофени кюфтета - от тигана чак до устата "
Приготвяне15 мин.
Готвене30 мин.
Общо45 мин.
Порции20
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо327
  • Преглеждания за месеца28
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофите трябва да са приблизително с еднаква големина, необелени и измити под течаща вода. Поставят се в тенджера, заливат се с вода (водата трябва да ги покрие) и се сваряват до готовност, като внимаваме да не се разкашкват.

След като картофите са сварени, се обливат със студена вода и се оставят да се охладят.

Обелват се и се намачкват. Добавят се лукът, подправките, сиренето и кашкавалът и отново се разбърква. Добавя се яйцето и отново се разбърква.

От тази картофена смес оформяме кюфтета и ги овалваме първо в брашно, а след това и в яйце.

Вариантите за готвенето им са - на фурна и на котлона.

Ако сте решили да ги печете, печете ги на предварително загрята фурна на 180 градуса около 20 минути или до готовност.

А ако сте решили да ги сготвите на котлона - загрейте мазнина, като количеството на мазнината трябва да покрие поне половината от височината на кюфтенцата ни.

Много е важно да проверим дали се е загряла мазнината, с напр. парче хляб - в противен случай, ако сме ги пуснали, преди да е загряло олиото, ще се разпаднат.

Изпържените кюфтета ги поставяме в чиния със кухненска хартия, за да попият излишната мазнина.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар