Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Колбаси»Суджук»Люти суджуци от овче месо

Люти суджуци от овче месо

Люти суджуци от овче месо
Снимка: Стоянка Русенова
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
90 мин.
Порции
1
"Това е най-доброто мезе за домашно червено вино, леко пикантно и с характерни вкус и аромат"

Необходими Продукти

  • овче месо - 1 кг с мазнина
  • люти чушки - 2 бр. смлени на ситно
  • сол - 22 г
  • захар - 15 г
  • чубрица - 2 г
  • черен пипер - 3 г смлян
  • селитра - 1 г
  • свински черва - тънки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме овчето месо на парчета и го прекарваме през едра решетка.

Поръсваме със солта, омесваме и оставяме така за 12 часа.

Поставяме каймата в леген или по-широк съд и добавяме останалите подправки.

Всичко омесваме и смиламе отново на машинката.

Поставяме фунията на машинката, нанизваме черво, пускаме от каймата, като я натискаме, да дойде до изхода на фунията.

В края завързваме и продължаваме да пускаме кайма в машинката и придържаме напълващото се черво, така че да се пълни равномерно. В другия край завършваме, като оставяме от конеца, за да може да се закачи и завързваме самия суджук.

Окачваме готовите суджуци на прът и оставяме да съхнат на сухо и прохладно място.

Това продължава около 30 дни, като на 2 ден ги разточваме, за да придобият плоска форма.

Лютите суджуци от овче месо са готови!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: