Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Карантия»Мезета»Пилешки дробчета с лук на фурна

Пилешки дробчета с лук на фурна

Анелия ТерзиеваАнелия Терзиева
Готвач
2823k7143
Пилешки дробчета с лук на фурна
Снимка: Анелия Терзиева
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
35 мин.
Порции
2
"Бирата вече трака нетърпеливо в хладилника, и тя няма търпение да опита от тези пилешки дробчета с лук на фурна"

Необходими Продукти

  • пилешки дробчета - 500 г
  • зелен лук - 1/2 връзка
  • печурки - 300 г
  • кашкавал - 100 г
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Запържваме нарязания на ситно лук, докато се задуши добре. Добавяме и гъбите, нарязани на едро, и задушаваме и тях.

Изваждаме ги и в същата мазнина запържваме дробчетата. Ако искате те да са по-стегнати, може предварително да ги оваляте в брашно.

Тъй като пръскат доста при пържене, използвайте решетка за тиган, за да избегнете това.

Не пържете дробчетата прекалено много, тъй като те ще минат и през фурната, където ще се сготвят напълно.

Смесете лука с гъбите и дробчетата и овкусете със сол и черен пипер.

Изсипете в подходящ съд/съдове и поръсете с настъргания кашкавал.

Печете вкусното мезе за около 10-15 минути, докато се зачерви.

Пилешките дробчета с лук на фурна са много вкусни!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка: