Истинска баклава

simonasimonaНовак54
03/02/2013
"Ето я истинската баклава, с неустоим аромат и ръчно точени кори "
Приготвяне60 мин.
Готвене60 мин.
Общо120 мин.
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо35 345
  • Преглеждания за месеца25
  • Преглеждания за седмицата0
  • Коментирана12 пъти
  • Рейтинг4.2 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първите четири продукта се разбъркват и се добавя брашното, колкото поеме. Омесва се и се разделя на 4 топки. Всяка топка се разточва на окръжност не много тънка.

Всеки лист се маже с маргарин, а на последния с маргарин, орехи и канела. Навива се на руло и се реже на охлювчета. В намазнена тава се редят, като се оставя около един пръст разстояние между тях.

Оставя се да втасат. Пекът се на предварително загрята фурна на 200 градуса. След като се изпекат се оставят да изстинат.

В тенджера се слагат водата и захарта на слаб огън докато захарта се разтопи. С горещия сироп се залива вече изстиналата баклава.

Рейтинг

5 15
4 9
3 4
2 2
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (12)

Изпрати
daniela dimitrova
daniela dimitrova
17.12.2013 15:52
Веске а ти от къде знае6 ,4е бабата на авторката няма пари да си купи масло,може да я харесва с маргарин.
0
1
Наско
Наско
17.12.2013 14:11
Не се заяждайте! Моята баба, когато не успяваше да намери маргарин, слагаше краве масло, от немското.
1
0
kiki
kiki
30.12.2013 13:43
Оти е слагала немско като е имало Българско по убаво и истинско,саралийте ставаха по хубави от сега на които им слагат на това що се нарича консерванте
0
0
Баба
Баба
04.09.2013 22:37
На Веска, която занапред ще наричам Обама, предлагам първо да опитва, а след това да критикува рецептите. Моля хора, които не са публикували нито една рецепта и не са стъпвали в кухня, да не дават "компетентно" мнение!
0
1