Начин на приготвяне
Напръскайте сушените плодове с ромовата есенция и ги оставете да престоят, докато разбивате кекса. Ако има по-големи парчета плодчета, като например смокини и фурми, ги нарежете на по-дребно.
Разбийте мекото масло със захарта и един по един добавяйте жълтъците. След като се получи пухкава и хомогенна смес, добавете пресятото брашно, бакпулвера, настърганата лимонова кора и накрая объркайте със сушените плодове.
Готовата кексова смес разпределете в подмазнена и леко набрашнена продълговата форма. Сложете кекса със сушени плодове в добре загрята фурна и веднага намалете, за да се изпече в слаба. Пече се бавно, за да не остане суров. Задължитено се пече на слаба фурна (150 градуса), иначе няма да бухне!
По желание може да намажете готовия кекс с глазура от пудра захар, малко стопено масло и малко вода.
Коментари
(^^^)
Пише:
Готвене
60 мин.
А температура?
Някой може ли да сподели отговорите на следните въпроси:
Колко градуса по Целзий ⁰С означава?:
1/ "добре загряна фурна"
2/ "слаба фурна"
"Пече се бавно" - За колко време?