Пълнени чушки с яйчена заливка на фурна

29/06/2018
Албена Асенова
отАлбена АсеноваМастър Шеф63575620845
"Най-вкусните гозби са онези, чиито рецепти се предават от уста на уста, точно като тази класика "
Приготвяне20 мин.
Готвене60 мин.
Общо80 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо932
  • Преглеждания за месеца54
  • Преглеждания за седмицата16
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4.7 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Чушките се изтърбушват и попарват във вряща вода за около една минута. Изваждат се и се оставят на страни.

В сгорещена мазнина с малко вода се задушават почистените и нарязани на дребно лук и моркови. Щом омекнат зеленчуците, се прибавя каймата.

Разбърква се, докато каймата побелее и стане на трохи. След това се прибавя измитият ориз и около чаша вода. Плънката се овкусява със сол, четен пипер и чубрица.

Щом оризът поеме водата, се прибавя един пасиран или нарязан на дребно домат.

С леко изстиналата плънка се пълнят попарените чушки и се нареждат в тавичка.

Ако има останала, се разпределя между чушките. Наливат се още две чаени чаши вода и тавата се слага във фурната.

Чушките се пекат на 200 градуса, като по средата на печенето се обръщат.

Малко преди готовност пълнените чушки се заливат с разбитите с кисело мляко яйца и брашно.подобни рецепти тук

5 2
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

marcheva14
marcheva14
03.07.2018 18:37
Албенка, здравей!
Съвсем по случайност, ама честно, наистина съвсем по случайност днес съм готвила пълнени чушки. Не смятах да ги приготвям с бял сос, но реших да спазя твоята рецепта. Разкошни, благодаря!
Поздрав!
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв