Начин на приготвяне
Чушките се изтърбушват и попарват във вряща вода за около една минута. Изваждат се и се оставят на страни.
В сгорещена мазнина с малко вода се задушават почистените и нарязани на дребно лук и моркови. Щом омекнат зеленчуците, се прибавя каймата.
Разбърква се, докато каймата побелее и стане на трохи. След това се прибавя измитият ориз и около чаша вода. Плънката се овкусява със сол, четен пипер и чубрица.
Щом оризът поеме водата, се прибавя един пасиран или нарязан на дребно домат.
С леко изстиналата плънка се пълнят попарените чушки и се нареждат в тавичка.
Ако има останала, се разпределя между чушките. Наливат се още две чаени чаши вода и тавата се слага във фурната.
Чушките се пекат на 200 градуса, като по средата на печенето се обръщат.
Малко преди готовност пълнените чушки се заливат с разбитите с кисело мляко яйца и брашно.
Пълнените чушки с яйчена заливка на фурна са готови.
Коментари
Мирише толкова вкусно от улицата чак.
Благодаря!
Съвсем по случайност, ама честно, наистина съвсем по случайност днес съм готвила пълнени чушки. Не смятах да ги приготвям с бял сос, но реших да спазя твоята рецепта. Разкошни, благодаря!
Поздрав!