Пухкав лимонов кейк за кафе

Диана АндроваДиана АндроваГотвач15410231
28/06/2018
"Не правете грешката да сервирате кафе без парче от този пухкав лимонов кейк "
Приготвяне20 мин.
Готвене60 мин.
Общо80 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо781
  • Преглеждания за месеца16
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа разбиваме яйцата за 1 минута с миксера. Добавяме захарта, настърганата лимонова кора и лимоновия сок, разбиваме минимум 5 минути на максимална степен на миксера, докато се получи пухкав крем.

Добавяме маслото и разбиваме още малко сместа. Смесваме пресятото брашното и бакпулвера.

Добавяме към пухкавия крем и разбъркваме с шпатулата до получаването на гладък и пухкав крем.

Подмазваме с масло формичката за кейк. Сипваме вътре тестото.

Печем около час в предварително загрята на 180-200 градуса фурна.

Идеален е като съпровод за кафето, нарязан на парчета или цял, поръсен с пудра захар или без.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар