Най-бързия домашен хляб в плик за печене

Най-бързия домашен хляб в плик за печене

28/06/2018
"Бухване, втасване, печене - всичко става за минути с помощта на тази хитра техника"
Приготвяне12 мин.
Готвене40 мин.
Общо52 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
13 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо39 024
  • Преглеждания за месеца724
  • Преглеждания за седмицата100
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена13

Необходими Съставки

  • брашно - 500 г
  • суха мая - 1 пакетче /7 г/
  • вода - 250 мл
  • зехтин - 20 мл (или олио) + за намазваме на плика
  • захар - 1 ч.л.
  • сол - 1 и 1/2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресейте брашното в купа и го смесете със сухата мая и захарта. Налейте водичката, леко затоплена, (до телесна температура) и зехтина.

Замесете гладко и еластично тесто, като постепенно в него вкарвате и солта. Това правим, за да се активира по-добре маята, а солта забавя този процес, ако се сложи наведнъж всичката в брашното.

Оформете тестото на топка и с остър нож направете ромбоидни прорези по повърхността ѝ.

Намазнете хубаво плика за печене от вътрешната страна и мушнете вътре оформеният хляб, позиционирайки го в средата. Затегнете хубаво торбичката в края и с пръсти повдигнете/издърпайте я отгоре, за да освободите пространство за хлебчето да бухва на воля.

Поставете във фурната директно и оставете да почине 20-30 минути, не повече.

След като измине това време, включете фурната на 200 градуса с вентилатор, както си е хлябът вътре - постепенното качване на температурата ще завърши от само себе си процеса на втасване.

Печете така 40 минути или докато видите, че хлябчето се е зачервило добре.

След като извадите от фурната, веднага извадете от торбичката и охладете върху решетка, преди да нарежете на вашата трапеза.

Това е най-лесният и бърз хляб, защото няма нужда от дълго месене и втасване.

Опитайте и споделете!

Рейтинг

5 6
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Яница Николова
Чудесен!
3
0