Начин на приготвяне
Смесваме 2 супени лъжици брашно в голяма купа заедно със солта и черния пипер. Добавяме измития и подсушен телешки дроб в купата и разбъркваме добре.
Разтопяваме половината масло в тиган на средна температура. Запържваме дроба за 1½-2 минути от всяка страна, докато не стане леко златист, и го изваждаме в чиния.
Разтапяме останалото масло в същия съд. Добавяме нарязания лук и готвим около минута, като разбъркваме.
След това добавяме бекона и готвим за още 5 минути или докато лукът омекне и стане златисто-кафяв, като разбъркваме често.
Поръсваме с останалото брашно и разбъркваме за няколко секунди. Добавяме бульона бавно в тигана, като разбъркваме постоянно.
Слагаме кетчупа и готвим на средна температура, докато сосът се сгъсти.
Връщаме черния дроб обратно в тигана и го загряваме в соса за 2-3 минути.
Подправяме със сол и черен пипер.
Черният дроб с бекон и лук е готов.