Лесен тутманик във форма за кекс

Мария СимоваМария Симова
Гуру
1k
14k
3k
9k
16
30/06/2018
"Вадете формата за кекс, днес ще правим тутманик и то какъв - истинска мечта "
Приготвяне30 мин.
Готвене40 мин.
Общо70 мин.
Порции7
Сготви+1 точка
37 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо362 936
  • Преглеждания за месеца612
  • Преглеждания за седмицата153
  • Коментирана3 пъти
  • Рейтинг4.9 от 5
  • Сготвена37

Необходими Съставки

  • за тестото
  • яйца - 2 бр. без 1 жълтък
  • прясно мляко - 300 мл
  • захар - 1 ч.л.
  • сол - 0, 5 ч.л.
  • олио - 1 с.л.
  • оцет - 1 ч.л.
  • суха мая - 7 г
  • брашно - 500 г
  • плънка
  • яйца - 1 бр.
  • кисело мляко - 1 с.л.
  • сирене - 100 г
  • масло - за намазване
* мерки и количества
Тутманик

Начин на приготвяне

В купа пресейте брашното добавете солта, захарта, разбитото яйце и белтък, олиото, оцета и затопленото мляко, замесете меко тесто. Покрийте със стреч фолио и оставете за 1 час да удвои обема си.

През това време направете плънката, като разбиете яйцето с киселото мляко и добавете натрошеното сирене, разбъркайте до еднородна смес.

Разтопете маслото отделно.

Втасалото тесто разделете на три еднакви парчета, оформете ги на топки и ги разточете на тънки кори. Всяка кора намажете обилно с масло и с 1/3 част от плънката, навийте ги на руло и ги нарежете на пръстени с ширина 3-4 см.

Поставете рулцата в намазана с масло форма за кекс, като ги наредите едно до друго.

Намажете тутманика с масло и предварително разбития жълтък с малко олио, можете да поръсите семена.

Включете фурната на 180 градуса и поставете формата, печете до готовност за около 40 минути.

Метална правоъгълна тава с дръжки 35см
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Метална правоъгълна тава с дръжки 35см
18.00 лв.
Виж ››

Ще осъзнаете какво удобство е наличието на метална тава в кухнята, щом я получите. Позволява приготвяне на сладкиши, солени ястия, дори салата, ако е в по-голямо количество. Правоъгълната тава има дръжки за още по-голямо удобство при употреба.

Рейтинг

5 7
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Изпрати
Kristine Tenova
Kristine Tenova
19.11.2019 18:32
дали може да се сложи още малко сирене да му се усеща повече вкуса, или ще падне на дъното. да не се развали пък пропорцията и да стане втиклено
0
0
Симона Чалъкова
Бих пробвала и с една идея повече сол
0
0
rosicapi
rosicapi
20.08.2018 22:13
Много добра идея да се направи във форма за кекс
3
0
Яница Николова
Чудесен!
5
0