четвъртък, 24 април
Бишкотен сладкиш с банани
Тестени десерти

Бишкотен сладкиш с банани

0

от Натали

Накиснете желатина в 4-6 с.л. вода и го оставете да набъбне. Разтопете го на водна баня. Направете крема като в 100 мл мляко разтворите н...

1

Българска Кухня

Рецепти и специалитети от българска кухня. Национална българска кухня - рецептите на нашите родители, баби и предци. Десерти и ястия от българската кухня.
Кайма за вкусни пържени кюфтета
4390
Свинско месо

Кайма за вкусни пържени кюфтета

24.04.14от Miroslava

Накиснете филиите хляб във вода без корите. Сложете каймата в удобен за вас съд. Поръсете я със сол и черен пипер, след това и с кимиона и ч...

Двуцветна ледена торта
570
Торти и глазури

Двуцветна ледена торта

24.04.14от Жени Димитрова

Разбийте кондензираното мляко със захарта. Прибавете киселото мляко. Продължете да бъркате, докато получите пухкав крем. Накиснете желат...

Огретен с тиквички
1190
Зеленчукови ястия

Огретен с тиквички

24.04.14от aq_90

Загрейте фурната. Намажете дъното на малка тавичка с масло. Рендосайте тиквичката и морковите. Смесете зеленчуците с маслините, копъра, ...

Зеленчукова супа с риба тон
620
Чорби и супи

Зеленчукова супа с риба тон

23.04.14от Елка

В 1.5 л вода се слагат нарязаните на кубчета зеленчуци и подправките. Когато се сварят се прибавя рибата от консервата. Вари се още 5-6 ...

Търновска рибена чорба
350
Чорби и супи

Търновска рибена чорба

23.04.14от Irina

Във вряща подсолена вода се пускат последователно лукът, морковите, целината, доматите. Малко преди зеленчукът да се свари, се слага риб...

Рибен гювеч с вино
560
Риба

Рибен гювеч с вино

22.04.14от Anka

Рибата се изчиства, измива и се нарежда в глинен съд. Добавят се нарязания лук и чесън и се поръсва със сол и черен пипер. Добавят се да...

Рибена чорба със застройка
570
Чорби и супи

Рибена чорба със застройка

22.04.14от Ина

Нарязаният на ситно лук се задушава в олиото, прибавя се част от брашното, разбърква се и се залива с 6 ч.ч. вода. Когато бульонът кипне, се...

Пълнено агне с девесил
1080
Агнешко месо

Пълнено агне с девесил

21.04.14от Марина

Агнето се почиства, измива се и се посолява отвън и отвътре. Оставя се така 2 часа. В това време се сварява за 30 минути белият и черният др...

Киселец с яйца и извара
910
Зеленчукови ястия

Киселец с яйца и извара

21.04.14от Живка

Почистете и измийте киселеца и лука. Накълцайте ги на дребно и ги задушете в мазнина, докато омекнат. Добавете изварата, яйцата и по...

Лесна чорба от агнешки чревца
540
Чорби и супи

Лесна чорба от агнешки чревца

21.04.14от Тодор Мишев

Измиваме и почистваме добре - отвън и отвътре, агнешките чревца. Сваряваме ги в подсолена вода. Изваждаме чревцата и ги нарязваме на дре...

Козуначени плитки
1740
Тестени десерти

Козуначени плитки

20.04.14от Таня Калинова

Маята се смесва с леко затопленото мляко и малко брашно и се оставя да шупне. Смесва се с останалото брашно, яйцата, захарта, омекналото мас...

Болярски козунаци
1040
Тестени десерти

Болярски козунаци

20.04.14от Камелия

Брашното се пресява и в него се прави кладенче. Маята се смесва с 1 супена лъжица захар, 200 мл прясно мляко, леко стоплено, 1 от яйцата и с...

Великденски кекс агънце
10830
Сладкиши

Великденски кекс агънце

20.04.14от фифи

Разбийте жълтъците със захарта до гладък крем, а белтъците разбийте отделно на сняг. Към жълтъците разбийте олиото, лимонадата, ванилията, н...

Великденски венец с шарени яйца
770
Тестени десерти

Великденски венец с шарени яйца

20.04.14от Donka

Брашното се разбърква с начупената на малки парченца мая. В друг съд се смесва омекналото масло, прясното мляко, 2 яйца и 1 белтък, ромът, с...

На текущата подстраница са предоставени рецепти за Българска Кухня добавени от нашите посетители и екипа на сайта. Ако имате коментари или предложения относно показаните рецепти за Българска Кухня, можете да ни пишете от формуляра за връзка. Ще се радваме да разширим тази рубрика. Добави своите рецепти при нас, участвай и ти в най-подробният кулинарен сайт в България!