Тази рецепта коментираха

Анонимен
Анонимен
Анонимен
3 средни патладжани,2 моркови 2 глави лук ,1глава чесън магданоз,1 голям обелен домат,олио.Нарязват се патладжаните на см колела или филии запичат се в намазнена тава до омекване.лука чесъна и морковите се нарязват на тънко и се запържват в олио.Домата се реже на тънки филии.Готовите патладжани се нареждат на два реда в тава с хартия за печене ред патладжани върху тях задушени лук чесън и моркови а върху тях нарязания на филиики домат и отгоре пак патладжани и домати между всеки ред се ръси малко олио и магданоз нарязан.Пече се около 30мин на 250гр.на дъното на тавата 1пръст вода и олио.
10.09.2022 21:41
4
1
Потребител#228855
Потребител#228855
И аз не съм чувала за моркови и чушка в имам баялдъ. Професионален готвач съм с опит от Италия и малко от България и мога да кажа, че това абсолютно наподобява италианското 'Пармиджано', с разликата, че се поръсва и с кашкавал. Италианците на всичко ръсят формаджо. хаха
10.07.2019 08:00
5
3
Veli
Veli
Рецептата не е лоша, но доматите са малко. Водата е абсолютно излишна. По принцип оригиналната рецепта е до колкото знам редено - ред патладжани, ред домати със лук, а не се пълнят цели патладжани. Между всеки ред се ръси магданоз и чесън. Завършва се с домати, пече се до мазнина. Яде се студено.
17.07.2018 15:08
14
1
Покажи всички подкоментари
Valentina Psaltirova
Valentina Psaltirova
Яла съм икра в киев от тиквички - консерва. Пръстите си да оближеш.Не видях само къде е произведена.
12.05.2016 13:28
4
7
Бойчо
Бойчо
Нищо общо с автентичната рецепта за ястието
03.08.2015 10:58
31
3
Ива
Ива
Аз си мислех, че оригиналната имамбаялдъ е, когато с всички тези продукти, накълцани и запържени, се пълни патладжан и се пече. Така е и по-оригинално и по-вкусно, но щом казвате...
03.06.2015 10:56
21
3
мони ралчева
мони ралчева
няма нищо общо с имам баялдъ не нам дали ще е вкусно
29.10.2013 13:28
4
4
Жоро
Жоро
Нищо общо с истината за иман баялдъ!!!
Не знам кой каза ,че това е оригиналната рецепта,но ви е подвел!
25.08.2013 23:13
8
1
Лили
Лили
Избираш 5,6 продълговати патладжана, отрязваш дръжките ,измиваш добре и ги подсушаваш.След това в плитка- широка тенджера( за да може всичките патладжани да се приготвят на веднъж)наливаш малко олио и пържиш патладжаните -цели , като от времена време ги обръщаш на слаб огън докато малко омекнат. Оставяш малко да истинат и ги сепваш отгоре с нож и с лъжицата разтваряш малко ( като лотка). Отделно пържиш лук , моркови ,пипер ,няколко склитки чесън и последно слагаш домати .Подправките се слагат според вкуса на всеки - сол,червен и чер пипер,магданоз....Като се сгъсти с лъжица пълниш патладжаните и останалата смес сипваш покрай патладжаните.Отново слагаш тенджерата на слаб огън и за 20 мин. имам байълдъто е готова ! приятен апетит !:)
25.08.2013 22:54
16
3
fti4ka
fti4ka
Моля ,редакторите да обърнат внимание на писания ,които са с цел "НЯКОЙ ДА МА ПРОЧЕТЕ И ОПЛЛЛЛ".Твърде често се срещат подобни писания.И като завършек -тази рецепта е с пълнени патладжани и непремено ЦЕЛИНА.
25.08.2013 19:39
6
3
Кари
Кари
Количеството вода е прекалено много това ястие се остава на мазнина, а и доматите се нарязват ситно и дафинов лист на патладжан не се слага. Объркана рецепта на едно много мераклийско ястие
03.07.2013 11:44
7
2
Тоти
Тоти
Някой Ви е излъгал , че това е имамбаялдъ .Има много стари готварски книги в които може да прочетете истинската рецепта .
02.07.2013 21:56
5
ема
ема
Съвалявам, но в оригиналния имам баялдъ, патладжаните са пълнени.
6бр. патладжани, не много големи се измиват, отрязва им се дръжката и се издълбават. Поръсват се със сол и се оставят за около 1 час да изтече горчивата вода от тях. Отдолу се подрязват леко, за да могат да стоят прави.
2 гл. лук, 5-6 скилидки чесън(колкото повече, толкова по-добре. Ако остане се изсипва отстрани) 2 домата, 1 морков, нарязани на ситно, една голяма връзка магданоз, сол на вкус. чер пипер по желание. Зеленчуците се задушават в 1 кафяна чаша олио или зехтин,с малко вода, добавя се и ситно нарязаната вътрешност на патладжаните. Когато омекнат се добавя магданоза и с тази плънка се пълнят патладжаните. Похлупват се с капачета от домат и се оставят да къкрят до омекване на патладжаните и докато останат на мазнина. Сервират се студени с кисело мляко.
19.05.2013 19:24
14
6
Илияна Апостолова
Илияна Апостолова
Във втория абзац.
18.05.2013 13:06
chudo56
chudo56
акъде отидоха доматите
18.05.2013 11:33
3