Тази рецепта коментираха

Анонимен
marcheva14
marcheva14
Содата и тя е при брашното, разтворена в малко водичка, 2-3 с.л. вода. Написано е в рецептата и смятах, че всеки ще се сети че се добавя и тя. Пропуск при обясненията съм допуснала, ама то и какви обяснения... то няма такива почти. Всичко съм хвърлила в миксера и го оставих сам да работи. Няма и последователност на продукти, а и в тази рецепта изобщо не е важна последователността. Защо има и сода... ми не знам. Но забелязвам, че и при други рецепти се ползва и мая и сода за хляб, това е например при рецептите които ползвам от joyofbaking. Вероятно при по-тежките теста се ползват и двата вида набухватели.
29.07.2016 12:54
marcheva14
marcheva14
Здравей, Сийче!
По рецепта пише 400 мл олио. В началото и на мен ми се видя много, ама на, виж станаха , а и не са мазни, къде отиде тази мазнина, не знам. Както писах съм ги работила с настолен миксер и много го оставих да разбърква и тя последствие се усвои. В началото смятах ,че нищо няма да стане и ще отиде в боклука. Тези соленки не са от най-добрите, нямат никакви претенции за висока кулинария, много обикновени, елементарни, но и много вкусни. Направих половин доза, защото излизат страшно много и какво ще ги правя толкова бройки. Имат и лек дъх на сода, но мен не ме дразни. Фактически това си е содено тесто за питка, но много по меко.
Поздрав!
29.07.2016 11:58
1
Покажи всички подкоментари
Сия Рибагина
Сия Рибагина
С удоволствие бих хапнала от тези сиренки,Мари,тази мазнина 400мл не е ли много?
29.07.2016 11:42