Тази рецепта коментираха

Анонимен
Буболечка
Буболечка
Няма никакъв смисъл от маята като се пресича с лимонена киселина. Това, което правим в домашни условия е пресована извара. Кашкавал се прави наистина с мая, но после се меси.
09.07.2013 07:40
19
4
Милен
Милен
Може ли някой да ми обясни,защо се слага мая,след като става и без нея?
26.06.2013 22:55
8
Милен
Милен
Аз правя така кашкавал:
Прецеждаме млякото през тензух.
5л мляко
1 пакетче лимонена киселина
5 препълнени супени лъжици сол-може и 6.
Млякото го завираме.Отдръпваме и добавяме солта и лим.киселина.Връщаме го на огъня и го варим 5 мин.като разбъркваме леко.После се прецежда в тензух
и го притискаме.Количеството е:силно изцедено 0.650кг,по-слабо 0.750кг.Готов е за консумация след 12ч.
17.06.2013 17:36
22
1
Мърльо
Мърльо
Рецептата е трагедия от 4 л. мляко излиза около 200-300 г. кашкавал , просто не си хабете продуктите и времето
31.05.2013 16:05
3
7
1
Покажи всички подкоментари
tiitibg
tiitibg
Много Ви благодаря за бързият отговор :) в интерес на истината по-добре е да си направя повечко :) и без това много обичам да си го хапвам ! Лек и успешен ден !
16.04.2012 21:51
4
1
Мило
Мило
не съм го мерил, но около 1 кг. Може да намалите дозите, но ще похабите бая време, за едно малко парче кашкавал. Ако ще правите, по-добре да е повечко
16.04.2012 12:25
Частно лице
Частно лице
Здравейте, много обичам кашкавал и отдавна търся рецепта за дом.кашкавал. Бихте ли ми казали какво количество кашкавал горе-долу излиза от тези 4 л мляко ? и ако намаля на половина дозите ще се получи ли нещо или трябва да спазя точно всичко ? Благодаря предварително!
14.04.2012 22:38
2
3
1
Покажи всички подкоментари