Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Свинско месо»Гювеч»Свински крачета в гювеч с картофи и моркови

Свински крачета в гювеч с картофи и моркови

Стоянка  РусеноваСтоянка Русенова
Автор
2k12k7k10k13
Свински крачета в гювеч с картофи и моркови
Снимка: Стоянка Русенова
1 / 3
30/04/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
145 мин.
Порции
2
"И на пача не са лоши, но истинските ценители обичат да ги хапват така - в гювеч с картофи и моркови"

Необходими Продукти

  • свински крачета - 2 бр.
  • картофи - 600 - 700 г
  • моркови - 3 - 4 бр.
  • гъби - 5 - 6 бр. пресни
  • чесън - 4 - 5 скилидки
  • лук - 1 глава
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • черен пипер - щипка
  • олио
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Предварително си сваряваме свинските крачета в тенджера под наляга за по-бързо. Ако нямате такава, може и в обикновена.

В гювеча слагаме обелените и нарязани картофи, морковите - на кръгчета, лука - на полумесеци, почистените гъби и обелените скилидки чесън.

Прибавяме и подправките, като доливаме от бульона от сварените крачета.

Захлупваме с капака и поставяме във фурната.

Печем, докато са готови картофите и морковите, на 200 градуса.

Свинските крачета в гювеч с картофи и моркови са готови!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: