Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Пържени домати с лук, чесън, моркови и подправки

Пържени домати с лук, чесън, моркови и подправки

Илияна ДимоваИлияна Димова
Гуру
1k4k4k4k7
Пържени домати с лук, чесън, моркови и подправки
Снимка: Илияна Димова
1 / 7
03/08/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
50 мин.
Порции
2
"А може и така - да забравите за тежките гозби и днес да похапнете само пържени домати с лук, чесън, моркови и подправки"

Необходими Продукти

  • домати - 4 - 5 бр.
  • лук - 1 бр.
  • моркови - 1 бр.
  • чесън - 1 - 2 скилидки
  • магданоз - пресен
  • целина - пресни листа
  • къри - на вкус
  • кимион - 1 щипка
  • червен пипер - 1 к.л.
  • сол - на вкус
  • захар - 2 ч.л.
  • олио - 1 /3 к.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме, белим моркова и настъргваме на ренде. Почистваме лука (1 бр.) и нарязваме, може на ситно или на по-едро, както предпочитаме.

Доматите белим и също нарязваме на парченца. В тенджера сипваме нарязаните лук и домати, прибавяме настъргания морков и наситнените листа целина и магданоз, количество по вкус.

Прибавяме и почистени от люспите скилидки чесън, може цели или нарязани.

Наливаме малко вода и варим, до омекване на зеленчуците и извиране на течността. Тогава ръсваме сол на вкус, захар (2 ч.л.), червен пипер (1 к.л.), къри и кимион на вкус.

Наливаме олиото (1/3 к.ч.) и запържваме няколко минути, като разбъркваме непрекъснато. Запържените домати са вкусни и охладени, поднесени върху филийки хляб.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
56
40
30
20
10
Дай твоята оценка: