Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Свинско месо»Аламинути»Бекон с вино и лимон на тиган

Бекон с вино и лимон на тиган

Сергей АнчевСергей Анчев
Готвач
2292k3392k3
Бекон с вино и лимон на тиган
Снимка: Сергей Анчев
1 / 2
22/08/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
4
"Такова вкусно ядене не се дели с никого, затова не ви каним на гости, но с удоволствие ще ви дадем рецептата"

Необходими Продукти

  • бекон - 8 резена слабо осолен, от по - дебелите
  • лимони - 1
  • бяло вино - 1 ч.ч. хубаво
  • лук - 1 глава кромид
  • олио - 3 с.л. растителна мазнина
  • черен пипер - 1 ч.л. смлян
  • чубрица - ½ ч.л. градинска
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Беконът се натрива с лимонов сок и кора и се оставя поне за 1 час в хладилника.

Резените се скъсяват до 15-16 см, а остатъкът се нарязва на парчета. Запържват се в добре загрятата мазнина до зачервяване.

В същата мазнина се запържват парчетата, добавят се едро нарязаният лук, виното, подправките и настъргана лимонова кора.

Посолява се и когато виното се изпари, всичко е готово.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: