Чорба от леща

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
1k3k9k
Чорба от леща1 / 3
23/03/2011
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
55 мин.
Порции
2-3
"Като истински любители на българската кухня никога не отказваме покана за чорба от леща"

Необходими Продукти

  • леща - 200 гр.
  • олио - 50 гр.
  • лук - 50 гр.
  • брашно - 15 гр.
  • доматено пюре - 15 гр.
  • моркови - 50 гр.
  • керевиз - 50 гр.
  • сол
  • чубрица
  • оцет
  • чесън - 4 - 5 скилидки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изчистената леща се измива и се слага да ври. Към възврялата леща се прибавя керевизът (корените). Оставя се да ври до омекване. За доливане се използва вряла вода.

Когато лещата омекне, се прави запръжка от нарязан на дребно лук, който се слага в кипящо олио. Лукът се задушава, докато придобие стъклен вид. Прибавя се брашното и като стане златисто се прибавя доматено пюре.

Полученото се разбърква с бульон от лещата , докато се разреди. Сипва се към общата чорба. След като се свари се слага чесън на скилидки или нарязан на дребно.

Към чорбата обезателно се прибавя чубрица на клонки.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.1
513
47
39
20
10
Дай твоята оценка: