Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Пълнена Питка»Пълнена питка със сирена и зеленчуци

Пълнена питка със сирена и зеленчуци

Росица ПетроваРосица Петрова
Гуру
8209k5k5k9
Пълнена питка със сирена и зеленчуци
Снимка: Росица Петрова
1 / 5
26/04/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
70 мин.
Порции
4
"Пицата е за начинаещи, истинските професионалисти ще ви изненадат с невероятно ароматна пълнена питка със сирена и зеленчуци"

Необходими Продукти

  • за тестото
  • брашно - 550 - 600 г
  • мая - 1 пакет суха (7 г)
  • зехтин - 3 с.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • захар - 1 ч.л.
  • вода - 300 мл (хладка)
  • за пълнежа
  • чушки - 2 бр. (зелена и червена)
  • бейби моркови - 10 - 15 бр.(замразени)
  • броколи - 3 - 4 розички (замразени)
  • моцарела - 100 г
  • топено сирене - 200 г
  • домати - 1 бр.
  • босилек - 4 - 5 листа пресен
  • сол
  • захар
  • черен пипер
  • зехтин - за намазване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Започнете с приготвянето на тестото. Активирайте маята, като я разтворите в хладка вода заедно със захарта и 2-3 с.л. брашно.

Пресейте брашното и направете кладенче. В него изсипете активираната вече мая, зехтина и солта. Замесете меко тесто.

Покрийте го с кърпа и го оставете да втаса за 30 минути, докато удвои обема си.

През това време си пригответе зеленчуците. Нарежете чушките на кубчета.

Броколите и бейби морковите потопете за кратко във вряща вода. След това веднага охладете под течаща студена вода.

Настържете домата и го сложете на котлон за кратко, колкото да се сгъсти. Прибавете към него малко захар, сол и черен пипер на вкус и нарязания пресен босилек.

Нарежете и топеното сирене и моцарелата.

Отрежете 1/3 от втасалото вече тесто и го разточете с кръгла форма (30 см) върху набрашнен плот.

Поставете го в тавата. От останалото тесто късайте топчета с размер на орех, като във всяко поставяте по парче топено сирене. Наредете ги по края на тавата.

Разпределете доматения сос в основата на питката. Отгоре наредете зеленчуците. Върху тях сложете останалото топено сирене и моцарелата.

Намажете топчетата със зехтин и оставете да втаса отново за 15-20 минути.

Печете пълнената питка в загряна фурна на 180 градуса с вентилатор за 30 минути.

Пълнената питка със сирена и зеленчуци е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Биляна Владова
Биляна Владова
Тази рецепта звучи страхотно, а и е доста лесна. Това са любимите ми - бързи, лесни и много вкусни.
12.09.2018 17:15
2
2
Покажи всички подкоментари