Gotvach.bg»Рецепти»Солени Печива»Солен Пай»Квебекски пай с телешко и свинско

Квебекски пай с телешко и свинско

Maria KostoffMaria Kostoff
Помощник Готвач
3283082k
Квебекски пай с телешко и свинско1 / 2
10/04/2013
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
130 мин.
Порции
6-7
"Не си играем на дребно - пай само с месо, без почти никакви зеленчуци! Само за ценители"

Необходими Продукти

  • телешко месо - 450 г кълцано
  • свинско месо - 450 г кълцано
  • тесто - 450 г маслено
  • хляб - 2 с.л галета
  • лук - 2 големи глави
  • яйца - 1 бр. разбито за глазиране
  • бахар - 1/4 ч.л. смлян
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете двата вида месо в голяма купа, прибавете нарязания лук, бахара и подправките. Размесете добре. Прехвърлете в голяма тенджера с дебело дъно и пържете около 20 минути на умерен огън докато покафенее.

Свалете тенджерата от огъня, прехвърлете месото в друга купа и оставете да се охлади. Загрейте фурната на 230 градуса. Запазете 1/3 от тестото за капак, а останалото разточете върху набрашнена повърхност и постелете дълбока форма за пай с диаметър около 23 см.

Поръсете тестената основа равномерно с галета и сипете изпърженото месо. Загладете с гърба на лъжицата. Разточете тестото за капака.

Навлажнете ръбовете на пая с вода и сложете тестения капак. Притиснете, за да запечатате добре. По желание направете дупка в средата.

Оставете пая в хладилник за 15 минути. След това намажете капака с разбито яйце. Печете във фурната за 10 минути.

Намалете температурата на 180 градуса и печете още 1 час, докато тестото покафенее добре.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.6
53
42
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Жулиета
Жулиета
Здравейте, някой може ли да ми даде рецепта как се прави това маслено тесто?? Мерси предварително :))
17.08.2013 14:03
1