Татарски бифтек

12/07/2013
от Бай СтавриНовак
"За ценители и всички онези с авантюристичен гурме дух "
Приготвяне30 мин.
Общо30 мин.
Порции1
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо6 558
  • Преглеждания за месеца686
  • Преглеждания за седмицата3
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

  • говеждо месо - 225 г. филе миньон без жили и ципи
  • яйца - 2 жълтъка
  • сос уорчестър - 1 ч.л., може и соев сос
  • горчица - 1 с.л. или 1 ч.л., на вкус
  • лук - - 2 с.л. ситно нарязан
  • сол
  • черен пипер - на вкус
  • бял пипер
  • олио - 1 с.л.
  • магданоз - 1 с.л. накълцан

Начин на приготвяне

Говеждото месо се скълцва на много ситни и фини късчета. Омесва се в купа с 1 жълтък от прясно яйце, 1 с.л. олио, сос уорчестър, горчицата, скълцаните лук, магданоз и всички подправки. Ако предпочитате, не слагайте жълтък в месото.

Така приготвената смес притиснете в купичка и я обърнете върху чиния. Направете посредата полегата вдлъбнатина и сложете вътре втория жълтък.

Поднесете татарския бифтек с препечени филийки, по желание гарнитура от ситно скълцан лук, кисели краставички, каперси или пък люта чушка. Разбърквате каймата с жълтъка и размазвате върху филийките.
подобни рецепти тук

  • Любими
  • Google+
  • Pinterest

5 4
4 3
3 0
2 2
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

василев
василев
30.12.2015 13:31
Добре е да престой поне 12-15 часа,че и цяло денонощие,за да ферментира месото и да добави още вкус към ястието.
1
0

Виж всички коментари или напиши такъв