Свински ребра на скара

02/08/2013
Коко
отКокоНовак
"На скара можем да изпечем всичко - и тиквички, и гъби, и лук, но най-обичаме да печем свински ребра "
Приготвяне20 мин.
Готвене30 мин.
Общо50 мин.
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо40 720
  • Преглеждания за месеца302
  • Преглеждания за седмицата41
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг4.1 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • свински ребра - количество по желание
  • кетчуп - 4 с.л. най - добре домашен
  • мед - 1 к.ч.
  • соев сос - 1/2 к.ч.
  • черен пипер - прясно смлян, на око
  • портокали - сок от 1/2 портокал
  • чесън - 1 скилидка пасиран, за аромат
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Аз обикновено слагам от съставките за маринатата на око, а и зависи какво количество ребра сте предвидили да печете.

Подгответе ребрата, като ги нарежете на по-големи парчета. Смесете ви разбъркайте всички съставки за марината. Добавете сол на вкус.

намажете обилно ребрата с маринатата. Загрейте скарата и я намазнете и след около 20-30 минути мариноване, сложете ребрата да се пекат.

Пекат се на не силна скара, като се обръщат периодично по няколко пъти, за да могат да хванат наситено карамелен загар и се мажат с маринатата с помощта на четката.

Поднасят се нарязани и с гарнитура и питие по избор.подобни рецепти тук

5 4
4 3
3 3
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Maри
Maри
10.08.2013 04:53
В маринатата не слага сол, соевият сос е с високо съдържание на сол. Като се обръщат периодично по няколко пъти, за да могат да хванат наситено карамелен загар се мажат с барбекю сос (с маринатата само преди печене) с помощта на четката.
4
1
Чочолина
Чочолина
04.08.2013 18:04
Нищо лично, но как да повярвам в рецептата на Коко, след като той, дори не може да пише грамотно.
4
4
chef
chef
07.12.2013 21:36
ами не вярвай, твоя работа
3
1

Виж всички коментари или напиши такъв