Бисквитен блат за торта

16/09/2013
от Дони Ф.Новак
Приготвяне15 мин.
Готвене30 мин.
Общо45 мин.
Порции14
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо17 917
  • Преглеждания за месеца300
  • Преглеждания за седмицата36
  • Коментирана4 пъти
  • Рейтинг3,8 от 5

Необходими Съставки

Начин на приготвяне

Разбийте жълтъците със захарта на гладък крем. Добавете брашното, настърганата лимонова кора и малко коняк, ако предпочитате, за по-приятен аромат.

Отделно разбийте белтъците с щипка сол и внимателно ги объркайте с останалата смес. Сипете сместа в правоъгълна тавичка, застлана с леко намазнена хартия за печене.

Изпечете блата в умерено загряна фурна до готовност. След като се охлади, се реже на 1-2 или 3 балата, които се слепят с подходящ крем.подобни рецепти тук

  • Любими
  • Google+
  • Pinterest

5 4
4 3
3 3
2 0
1 1
Дай твоята оценка:

Коментари (4)

mim
mim
27.09.2013 10:06
към Дани:
това не е и пандиспаня блат / да,това е правилното наименование на "пандишпан" /
1
1
Dani
Dani
26.09.2013 22:11
Това не е бисквитен блат.Така се прави пандишпавов блат,в който лимона и коняка заместват аромата на ванилията.
1
0
Вкусно
Вкусно
17.09.2013 09:38
Мисля, че самия блат става като бисквитен.
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв