Свински пържоли в гювеч

16/10/2013
от БогданаНовак
"Искате да нагостите вкусно близките или гостите си? Тези пържоли в гювеч задължително трябва да ги опитате! Уникално крехки и сочни пържолки"
Приготвяне20 мин.
Готвене110 мин.
Общо130 мин.
Порции4-6
Сготви+1 точки
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо103 645
  • Преглеждания за месеца991
  • Преглеждания за седмицата35
  • Коментирана3 пъти
  • Рейтинг4,6 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете бута на пържоли с дебелина около 1 см и съвсем леко ги начукайте. Овкусете със сол и черен пипер и оставете около 30 минути на хладно.

Оваляйте пържолите в брашно и запържете за кратко в силно сгорещено олио. Извадете ги и в същата мазнина запържете за 2-3 минути нарязаните на филийки лук, гъби и чушки/моркови.

В глинен съд подредете ред пържоли, покрийте отгоре с ред лук и гъби. Редувайте до изчерпване на продуктите. Залейте с виното с доматеното пюре, мазнината от пърженето и 1/2 ч.ч. вода и печете около 90-110 минути на около 170 градуса.

Поднесете с гарнитура по избор!подобни рецепти тук

5 16
4 6
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Katya Uzunova
Katya Uzunova
12.06.2016 14:25
Вместо глинен гювеч използвайте херметичната тенджера,като заври 5-6 минути само!
Пестите време и енергия, а ястието не си променя вкуса!
3
0
никнай
никнай
07.02.2016 20:01
Ако накрая поръсиш със ситно нарязани ароматни зелени подправки ще си неотразима ....
3
0
Богдан
Богдан
25.12.2013 10:42
избих рибата с тази вкуснотия
18
0

Виж всички коментари или напиши такъв