Печено петле

IlariaIlaria
Мастър Шеф
2k3k3213k
Печено петле1 / 2
20/11/2013
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
80 мин.
Общо
105 мин.
Порции
4
"Едно петле, не го ли напълните с ароматна плънка и изпечете, хич не ни го хвалете"

Необходими Продукти

  • петел - 1 бр. малък
  • масло - 100 г
  • хляб - 1 - 2 филии бял, сух
  • шунка - 50 г
  • салам - 50 г сух
  • прясно мляко - 4 с.л.
  • яйца - 1 бр.
  • лимони - 1 бр.
  • лук - 1 глава
  • кисело мляко - 1 ч.ч.
  • брашно - 1 с.л.
  • черен пипер
  • магданоз
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Добре почистеното петле се намазва отвън и отвътре със сол, черен пипер и масло. Напръсква се с лимонов сок. Половината от останалото масло се загрява и в него се запържват ситно нарязаните шунка и салам. Свалят се от котлона и се оставят да се охладят.

Хлябът се накисва в прясното мляко и са добавя към запържените колбаси. Слага се яйцето, ситно нарязания магданоз и щипка настъргана лимонова кора. Плънката се разбърква и с нея се напълва петлето.

Птицата се зашива, залива се с гореща вода и остатъка от маслото и се пече до готовност в предварително загрята на 180 градуса фурна.

Изпеченият петел се изважда, а мазнината от печенето се сгъстява с брашното, което предварително сте размили в малко хладка вода. Получената смес се кипва и се вари 7-8 минути на котлона, разбърква се с киселото мляко и се използва за заливане на печеното петле.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
54
41
31
20
10
Дай твоята оценка: