Кавърма от кокошка

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k278k
Кавърма от кокошка1 / 2
27/11/2013
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
140 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • кокошка - 1 бр.
  • масло - 100 г
  • брашно - 3 с.л.
  • лук - 4 - 5 глави
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • чубрица
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Кокошката се измива, нарязва на парчета, залива се с вода и се сварява. Месото се изважда и се отцежда. След това се задушава в мазнината, заедно с нарязания на дребно лук.

Поръсва се с червения пипер и се залива с бульона. Щом поври малко, сосът се сипва в друга тенджера и към него на тънка струйка се добавя брашното, размито с вода.

Щом сосът заври, се слага месото и чубрицата.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: