Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Черен боб в сос от манго

Черен боб в сос от манго

Maria  TonchevaMaria Toncheva
Новак
6302k3k
Черен боб в сос от манго1 / 2
17/01/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
1 мин.
Общо
21 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • боб - 250 г, черен, зрял, киснат една нощ и изцеден
  • вода - 1 л, вряла
  • дафинов лист - 4 бр.
  • манго - 300 г, обелено и нарязано на кубчета
  • лимони - 1 с.л., изцеден сок
  • портокали - 1 с.л., изцеден сок
  • сироп - 1 с.л., кленов
  • кориандър - 3 с.л., на ситно
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • лайм - 1 с.л., изцеден сок
  • тортила - пшеничена, за сервиране
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Бобът се покрива с вода и се оставя да заври, след което се оставя да кисне за 2 часа. Изцежда се. Залива се с вряла вода и се добавят дафинови листа.

Оставя се да къкри на тих огън за 1 час и 15 мин., докато бобът омекне. Изцежда се и се отстраняват дафиновите листа.

Оставя се да изстине напълно. В голяма купа се смесват бобът, мангото, портокаловият сок, лимоновият сок и кленовият сироп, като се разбърка.

Поръсва се със солта и черния пипер и сока от лайм. Поднася се с пшеничените тортили или солени крекери.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.6
54
40
31
20
10
Дай твоята оценка: