Gotvach.bg»Рецепти»Пица»Пиде»Турска питка с два вида брашно и сусам

Турска питка с два вида брашно и сусам

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k278k
Турска питка с два вида брашно и сусам1 / 2
13/02/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
110 мин.
Порции
1 питка

Необходими Продукти

  • брашно - 1 ч.ч. бяло
  • царевично брашно - 1 ч.ч.
  • мая - 25 г
  • вода - 200 мл
  • олио - 100 мл
  • сметана - 50 г
  • яйца - 1 бр. (само жълтък)
  • сусам - 2 с.л.
  • кимион - 1 ч.л.
  • сол - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Маята и солта се разтварят в 100 мл вода. Брашната се пресяват и в средата се прави кладенче. В него се сипват маята, кимионът и олиото.

Останалата вода се добавя постепенно и се замесва гладко тесто. Покрива се и се оставя да втаса. Готовото тесто се премесва върху посипана с брашно повърхност и се разточва на кръгла питка.

Тя се слага в намазана с мазнина тава и се намазва с разбития жълтък със сметаната. Поръсва се със сусамовите семена и се запича в предварително загрята фурна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.8
55
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Milena Draganova
Milena Draganova
Много е хубава рецептата!
16.02.2014 13:33