Пататник

26/09/2010
Ефросия
отЕфросияМастър Шеф4441
"Това ли е любимата ви рецепта от Родопската кухня?"
Приготвяне25 мин.
Готвене40 мин.
Общо65 мин.
Порции5-6
Сготви+1 точки
20 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо122 189
  • Преглеждания за месеца1654
  • Преглеждания за седмицата0
  • Коментирана8 пъти
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена20

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофите се обелват и се настъргват на едро ренде. Смесват се с настърганото на ситно сирене или кашкавал, прибавя се нарязаният ситно лук, нарязаните също на ситно скилидки чесън.

Обърква се и се прибавят сухият и нарязания на ситно пресен магданоз, олиото, както и кравето масло. Сместта се обърква добре и се изсипва в намазнена тава.

Пататникът се пече в умерена фурна до лек загар отгоре, след което се разбърква с лъжица, залива се с чаша топла вода и се доизпича за още около 10 минути.

Пататникът се поднася топъл.подобни рецепти тук

5 9
4 6
3 6
2 0
1 1
Дай твоята оценка:

Коментари (8)

Величка Щърбанова
Живея в Родопите. Съвсем не твърдя, че ястието не е вкусно, но дебело подчертавам - не пасва със заглавието на тази рецепта!....
2
0
Мел
Мел
07.12.2013 18:21
Аз го правя като Ели.Слагам на дъното на подмазана тава 2 кори за баница и отгоре 2 кори и пека на 180 гр точно 1 час Става чуден-няма вода , няма чесъни и магданози.Оригиналната рецепта е с джоджън
12
2
desaev
desaev
14.11.2013 19:14
Стига сте натягали Ефроска, като знаете как се прави пататник толкова добре, какво гледате рецепти. Всеки има вкус и моделира рецептите спрямо него. Съобразявайте се с това, не е нужно да ядем само един вид пататник!
9
4

Виж всички коментари или напиши такъв