Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Гювеч»Гювеч с картофи, ориз и зелен фасул

Гювеч с картофи, ориз и зелен фасул

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k5k5019k
Гювеч с картофи, ориз и зелен фасул1 / 2
19/09/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
110 мин.
Порции
6-7

Необходими Продукти

  • ориз - 1 ч.ч.
  • лук - 2 глави
  • картофи - 1 кг
  • зелен фасул - 350 г
  • чушки - 4 - 5 бр.
  • домати - 500 г
  • зехтин - 70 мл
  • черен пипер - 2 щ.
  • сол - на вкус
  • червен пипер - 2 щ.
  • копър - 1 стрък
  • магданоз - 1 стрък
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте ориза и го накиснете във вода за около час или повече. Наситнете лука и го прехвърлете в тенджера, за да се задуши в зехтина. Прибавете към него нарязаните на кубчета картофи, чушки и фасул.

Нарежете доматите и също ги прибавете в тенджерата. Накрая сипете и ориза, като непосредствено след това трябва да добавите една чаена чаша вода.

Оставете сместа да къкри десетина минути, добавете подправките и свалете от котлона. Изсипете гювеча в тава или дълбок глинен съд. Печете ястието на умерена фурна 30-40 минути. Преди да го сервирате, го поръсете с копър и магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

mari
mari
ne vijdam samo kartofite,zashtoto sa 1 kg.
17.02.2016 20:47