Боб яхния

EfrosiaEfrosia
Джедай
9806k1125k
08/11/2010
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
55 мин.
Порции
4
"Неостаряваща класика в кухнята!"

Необходими Продукти

  • боб - 200 - 300 г
  • лук - 1 голяма глава
  • чесън - 1 глава
  • червени чушки - 1 брой
  • моркови - 1 бр.
  • доматен сос - 200 мл
  • джоджен - 1 ч.л.
  • девесил - 1 ч.л.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • мазнина - 50 мл растителна
  • сол
  • сода - 1 ч.л. бикарбонат
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Бобът се накисва от вечерта в студена вода. На другия ден се слага в обикновена тенджера с 1 ч.л. сода бикарбонат да заври.

След като поври 5 минути се сменя водата и се прехвърля в тенджера под налягане. Добавят се всички останали продукти - нарязаните на дребно зеленчуци, подправките и солта.

Тенджерата се затваря и се слага на степен 1 за варива. Вари се 25 минути и се снема от котлона. След 10 минути се отваря капака (след като клапанът е спаднал и налягането се е освободило).

Рецептата за боб яхния е изпълнена!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
519
47
32
21
10
Дай твоята оценка: