четвъртък, 27 ноември

Кифлички с мармалад

Публикувана от:
Видяно: 196 205 пъти
Националност: Българска Кухня
Категория: Тестени десерти
Рецепта за Кифлички с мармалад
Приготвяне
Готвене
Общо
Порции30-40 бр.

Необходими Продукти

  • брашно - 1 кг
  • яйца - 5 бр.
  • прясно мляко - 500 мл
  • мая - 1 бр./1 пакетче
  • олио - 150 мл
  • захар - 6 - 8 с.л.
  • ванилия - 1 бр.
  • мармалад

Приготвяне на Кифлички с мармалад

Затопля се прясното мляко. Към него се добавят: маята, 3-4 с.л. захар, 3-4 с.л. брашно. Сместа се оставя на страна за около 10 минути, за да се надигне.

Брашното, яйцата(без единия жълтък), олиото, ванилията и 3-4 с.л. захар се смесват с вече надигналата се смес.

Тестото се замесва и се оставя да втаса за 30-35 минути. След като втаса се премесва и се разделя на 4 равни топки. Топките се оставят на масата върху олио, за да се поотпуснат малко.

Разточват се и се режат на триъгълничета (с дебелина около 1 см). Добавя се мармалад (по възможност по гъст) и се навиват.

Отделеният жълтък се разбива с малко олио и се намазват кифличките. Поръсват се с захар и се оставят малко да се надигнат.

Пекат се на 200° и постепенно на 250°.

4.4 от 245 Гласа

Отзиви (84)

  • 0
    0
    Отговор
    Нери

    2014-11-19, Оценка 5 от 5 за Кифлички с мармалад

    Станаха прекрасни
  • 0
    0
    Отговор
    Маги

    2014-11-02, Оценка 5 от 5 за Кифлички с мармалад

    Великолепни кифлички! Направих част със сладко от сливи и орехи и другата половина- със смес от сирене, кашкавал и топено сирене, както някой беше споменал :). Станаха пухкави и се изпекоха добре. Моята доза беше по-малка, но отиде повечко брашно от предвиденото. Захарта може да се увеличи малко, но това е и въпрос на предпочитание. Благодаря за хубавата рецепта!
  • 1
    0
    Отговор
    веси

    2014-08-30, Оценка 5 от 5 за Кифлички с мармалад

    Наистина станаха същите като на снимката и са много пухкави и вкусни :-)
    Тъкмо си похапваме....
  • 5
    0
    Отговор
    nov

    2014-07-09, Оценка 5 от 5 за Кифлички с мармалад

    Какво означава "пекат се на 200 и постепенно на 250градуса? Фурната трябва ли да е загрята предварително?
    1
    0
    МагиАз предварително загрях моята фурна на 160 градуса като ги пекох, увеличих на 200 като ги сложих и така ги и оставих, докато правех втората партида. Чак накрая вдигнах на 230 за няколко минути и беше достатъчно.
  • 4
    2
    Отговор
    Лиляна

    2014-04-08, Оценка 5 от 5 за Кифлички с мармалад

    Много вкусни, и лесно се приготвят, поздравления
  • 9
    6
    Отговор
    LEYLYA

    2014-03-28, Оценка 5 от 5 за Кифлички с мармалад

    Рецептата е сполучлива.Станаха превъзходни!Слагам 5 звездички!!!
  • 5
    0
    Отговор
    Polinna

    2014-03-24, Оценка 5 от 5 за Кифлички с мармалад

    5 от 5, много са вкусни!
    Първият път ги направих точно ,както е описано в рецептата, а вторият път направих смес от кашкавал,топено сирене,бяло сирене и синъо сирене (всички вкъщи се лепят на сирената, като мухи на мед)..та вторият ми опит беше експеримент, но успешен. :)
    Благодаря ти Иве за рецептата!
    Успех :)
  • 4
    11
    Отговор
    анонимна

    2014-03-12, Оценка 5 от 5 за Кифлички с мармалад

    Млякото в тенджера ли се стопля
  • 4
    2
    Отговор
    DALLY

    2014-03-02, Оценка 5 от 5 за Кифлички с мармалад

    Аз ги направих с шоколад и станаха направо превъзходни!!!
  • 3
    1
    Отговор
    Светла

    2014-03-01, Оценка 5 от 5 за Кифлички с мармалад

    Току-що и аз ги правих . Страхотни са, много пухкави!
    5 звездички от мен :)

Вкусна и оригинална рецепта за Кифлички с мармалад. Намери ли това, което търсиш? Прелисти останалите специалитети за Кифлички с мармалад. Изпробвани рецепти от нашенската и чуждестранна кухня. Съвети как да приготвим Кифлички с мармалад в Готвач.бг - твоят кулинарен портал с множество ястия, вкусотии, съвети и заръки от нашите автори, на едно място.