Gotvach.bg»Рецепти»Закуски и Печива»Кифлички»Вкусни кифлички с мармалад

Вкусни кифлички с мармалад

02/12/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
50 мин.
Порции
30
"Колкото и често да ги публикуваме, тези кифлички си остават тотален хит. Най-любимите, най-готвените и най-харесваните кифлички в Готвач.бг"

Необходими Продукти

  • брашно - 1 кг
  • яйца - 5 бр.
  • прясно мляко - 500 мл
  • мая - 2 пакетчета (20 г)
  • олио - 150 мл
  • захар - 6 - 8 с.л.
  • ванилия - 1 бр (2 г)
  • мармалад - 150 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Затопля се прясното мляко. Към него се добавят: маята, 3-4 с.л. захар, 3-4 с.л. брашно. Сместа се оставя на страна за около 10 минути, за да се надигне.

Брашното, яйцата(без единия жълтък), олиото, ванилията и 3-4 с.л. захар се смесват с вече надигналата се смес.

Тестото се замесва и се оставя да втаса за 30-35 минути. След като втаса се премесва и се разделя на 4 равни топки. Топките се оставят на масата върху олио, за да се поотпуснат малко.

Разточват се и се режат на триъгълничета (с дебелина около 1 см). Добавя се мармалад (по възможност по гъст) и се навиват.

Отделеният жълтък се разбива с малко олио и се намазват кифличките с мармалад. Поръсват се с захар и се оставят малко да се надигнат.

Кифличките с мармалад се пекат първо на 200° и постепенно на 250° до готовност - на моята фурна отнема 20 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.2
5158
483
344
224
11
Дай твоята оценка:

Коментари

ani4ka
ani4ka
искам да питам , а можели мая да се замени с суха? и каква ще е пропорция?
22.09.2013 09:39
1
Наталия
Наталия
Моге да се добави малко повеяе захар
02.09.2013 23:47
малко разочарована
малко разочарована
Пригответе си повечко брашно, преди да се заловите с месенето, за да не тичате до магазина като мен. Един килограм не е достатъчен.
18.08.2013 15:00
4
М.Банчева
М.Банчева
Истински деликатес! Това е най-добрата рецепта за кифлички :) Благодаря, Ивелина!
10.08.2013 17:38
Кулинар
Кулинар
До Любомирова - млякото се загрява на около 37-38 градуса - т.е. да го усещаш леко топло на ръката и тогава се смесва със захарта и маята. Въобще не се държи на котлон!Това важи за всички подобни рецепти.

А кифличките наистина са перфектни. Единственият им недостатък е, че се пълнее като попрекалиш :)
18.07.2013 15:33
2
Мариана
Мариана
Много рецепти съм пробвала до сега, но тази е невероятна. Вчера си разпечатах рецептата и снощи ги направих.Станаха страхотни, а тази сутрин си бяха все още пухкави. Направих половин доза с едно пакетче мая на д-р Йоткер.
18.07.2013 15:10
Любомира
Любомира
Искам да попитам, как така се оставят на страна да се надигне, в смисъл на котлона или се маха от котлона ? Благодаря предварително и се извинявам за въпроса, просто съм нова в кухнята ! :)
17.07.2013 17:33
 Лора
Лора
Тези кифли станаха невероятни, оставам в тетрадката ми с рецепти. Благодаря ти Ивелина!
15.07.2013 10:54
Фейландия 777
Фейландия 777
Реших за първи първи път да направя кифли с мармалад и това беше първата рецепта, която ми попадна...Резултата надмина очакванията ми. Чудесна рецепта, най-вкусните кифлички,които съм опитвала!
11.04.2013 00:13
1
Татяна Тодорова
Татяна Тодорова
Кифличките станаха превъзходни. Благодаря за хубавата рецепта, определено ще ни влезе в кухнята за постоянно.
03.04.2013 14:28
кака
кака
това долу го дадох, само за справка, а каква трябва да е маята не знам. Мойта баба казваше, че ако на кило брашно някоя сложи повече от половинка мая /за жива идеше реч/, значи е нескопосница. Ама аз явно съм такава и ще си сложа цяло кубче. Хайде успех на всички, които ще пробват рецептата.
24.03.2013 14:17
kaka
kaka
Относно маята - 1кубче жива мая е 42гр, а сухата е 1:3. Т.е. трябват ви 2 пакетчета суха мая /7гр/, за да получите 1к.жива.
Впрочем има суха мая в пакетчета от 11гр. хвърляйте поглед
24.03.2013 14:07
1
Яна
Яна
Най-хубавите кифлички, които съм приготвяла. Благодаря за рецептата!
23.03.2013 22:20
Нели
Нели
Меката е по-добра,макар че стават и двата вида маи.81375
23.03.2013 21:16
Svetulka
Svetulka
Може ли да кажете 1 пакетче мая това значи насипна мая? Или мека която прилича на пластилин?
Благодаря!
23.03.2013 20:03
Роси
Роси
Благодаря за рецептата,ще я пробвам при първа въжможност!
23.03.2013 17:31
kati77
kati77
СТАНАХА СТРАХОТНИ КИФЛИЧКИ.БЛАГОДАРЯ ЗА РЕЦЕПТАТА.ВЕЧЕ МИ Е ЛЮБИМА.
17.03.2013 17:00
rali
rali
Получиха се страхотно,но аз реших след като ги испека,да ги напръскам с малко хладка вода сзахар!(докато са още топли)
Невероятни са.
09.03.2013 13:34
Ели
Ели
Станаха страхотни! Никой няма да сбърка ако ги приготви.
02.03.2013 18:57
Моника
Моника
Кифличките станаха супер!Благодаря за рецептата!
25.02.2013 17:39