Gotvach.bg»Рецепти»Основни Ястия»Огретен»Огретен с гъби и ориз

Огретен с гъби и ориз

ИсиИси
Помощник Готвач
1801k1481k1
Огретен с гъби и ориз
Снимка: Иси
1 / 2
08/01/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • гъби - 500 г
  • масло - 3 с.л.
  • лук - 1 глава
  • кашкавал - 200 ф
  • ориз - 1 к.ч.
  • брашно - 1 с.л.
  • прясно мляко - 1 ч.ч.
  • яйца - 2 бр.
  • домати - 2 бр.
  • сол
  • черен пипер
  • копър
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязаният лук се задушава в част от маслото. Прибавят се нарязаните на дребно гъби и се задушават до омекване. Слагат се оризът, нарязаните домати, копър, сол, черен пипер.

Залива се с малко вода и се вари, докато набъбне оризът. Сваля се от огъня, прибавя се по-голямата част от настъргания кашкавал и се изсипва в тава (аз го направих в малки гювечета).

Залива се с бешамеловия сос, приготвен от запърженото в маслото брашно, млякото и яйцата. Ястието се поръсва с останалия кашкавал и се запича до зачервяване.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Драга Мишева
Драга Мишева
Днес като го видях и отидох за продуктите. Наистина е много вкусно. И мъжът ми си облиза пръстите.
08.01.2016 18:05
1
1
Покажи всички подкоментари
Драга Мишева
Драга Мишева
Изглежда доста вкусно. Ще си го приготвя и аз.
08.01.2016 13:15
1
1
Покажи всички подкоментари