Домашни рогчета

Пламенова КристинПламенова Кристин
Помощник Готвач
1515341504951
Домашни рогчета1 / 2
21/01/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
55 мин.
Порции
4
"Понякога си струва човек да стане по-рано, за да се порадва на изгрева, че и едни вкусни рогчета да замеси"

Необходими Продукти

  • брашно - около 1 кг
  • мая - 20 г прясна
  • захар - 1/2 с.л.
  • сол - 2/3 с.л.
  • яйца - 3 бр., на стайна температура
  • жълтъци - 1 бр. за намазване
  • олио - 100 мл
  • маргарин - 350 г
  • сирене - 250 г овче
  • вода - 200 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Маята и захарта се разтварят във водата. Брашното и солта се разбъркват. Поставят се в тава и се оформя кладенче.

Олиото и яйцата се разбиват и се сипват в кладенчето.

Добавя се сместа с маята и се разбърква до получаване на хомогенна смес.

Постепенно добавяме и брашното до пълното му усвояване.

На порции добавяме и маргарина.

Месим до получаване на гладко тесто, което оставяме да втаса около половин час. Отчупваме от тестената топка, разточваме, натрошаваме сирене по средата и завиваме.

Рогчетата се нареждат в тава и втасват 45 минути на стайна температура. Мажат се с жълтък и се пекат в силно загрята фурна до зачервяване.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: